Creatie(f)

Carte blanche, vrij spelen, heerlijk ensceneren en dramatiseren, met een vleugje surrealisme...

Gelukkiger kan je me (bijna) niet krijgen! Hiermee breng ik mijn eigen passie en visie in beeld en vertel ik aan jullie wie ik ben.

7
DB+

Portfolio

Vrij werk

Portfolio

Projectinrichting

Een andere uitdagende en creatieve tak van sport voor mij is het maken van mooie beeld oplossingen voor project inrichting of muur decoratie.

Hierin kan ik mijn vrijheid in denken in beelden en mijn creativiteit goed kwijt en ik geniet niet alleen van het eindresultaat, maar zeker ook van de weg ernaartoe.

Dus is jouw bedrijf toe aan een frisse look, ben je ook die ingelijste (stock)foto’s aan de muur beu? Er zijn zoveel vette mogelijkheden die helemaal op maat aansluiten bij de kernwaarden van jouw bedrijf! Vraag naar de mogelijkheden. Ik denk graag met je mee.

Deze beelden heb ik samen met mijn vaste partner in crime ontworpen en gemaakt, helemaal op maat.

De vraag is vaak ongeveer hetzelfde – iets met ‘we willen iets anders aan de muur.’ Alleen de uitkomst ligt bij ieder bedrijf nog open als we het gesprek ingaan en vragen wat de wensen zijn.

En hoe vang je deze vragen dan in een pakkend beeld of zelfs een serie beelden? Waar men iedere dag iets nieuws ontdekt? Of in een beeld dat vervolgens ook nog breder inzetbaar is?

Een weer net-even-andere aanpak van het vastleggen van een beeldoplossing!

Portfolio

Zorgsector

Naast al het moois wat ik dagelijks mag maken, heb ik zelf een grote wens als het gaat om mijn ideale klant. Ik zou heel graag nog meer werkzaam zijn als creatieve aanjager in de zorgsector.

Met heel veel plezier ontwikkel ik soms een creatief concept voor op een dagbesteding, waar ik graag samen met ouderen creëer. Zo nu ook, er kwam een aanvraag binnen om een invulling te geven die meer aansloot bij de mensen dan een bingo. Iets waar zij zelf ook actief en creatief in betrokken zouden worden.
We zaten heerlijk te praten over vroeger en ik vroeg hen ‘Waar zou je nu even naar toe terug willen als alles zou kunnen?”

De mooiste verhalen kwamen naar boven. Herinneringen aan avonturen om brommers, vriendjes van vroeger, een huwelijk, de geboorte van het eerste kind en nog veel meer. Ik had ze gevraag foto’s mee te nemen als gesprek starter…

Dat hadden ze gedaan na alle gesprekken zijn we gaan brainstormen in welke foto ze zelf terug zouden willen springen als dat mogelijk zou zijn… En zo gezegd, zo gedaan… Ik heb vervolgens alle bewoners voor een ‘green screen’ gefotografeerd in hun mooiste outfit, de foto ernaast van het moment waar ze heel graag eventjes naar toe terug zouden gaan. En we hebben samen de sprong terug in de tijd gemaakt. Gewoon omdat het kon.

 

Vervolgens heb ik de bewoners gemonteerd in de oude foto. De oude situatie, waar ze nu heel actief weer even deel van konden uitmaken. Wat dankbaar om die blije gezichten van verwondering te zien. Ook de verbazing dat dit dus echt mogelijk was… Onbetaalbaar.

Het allermooiste compliment kreeg ik later van een zoon van een van de bewoners.
Deze mevrouw was jarig en de zoon had alles uit de kast getrokken om haar een geweldige verjaardag te bezorgen. De vrouw genoot en was dankbaar, maar toen haar gevraagd werd wat ze het allermooiste gevonden had, zei ze lachend “De foto van mezelf achter op de brommer van mijn grote liefde.”

‘Een pareltje van een aanvraag, die ik niet kon laten schieten en waar ik met dankbaarheid op terugkijk.’

– Nicole Minneboo

Portfolio

Dutch Design Week

In 2016 ben ik toegelaten tot de expo van de Dutch Design Week hier in Eindhoven met een fotoserie, omdat ik van mening ben dat inspiratie overal te vinden is.

Voor mij kan dat in een bijzondere ruimte zitten, een bepaald kledingstuk of een interessant industrieel ontwerp. En dus wilde ik graag andere inspireren met een net-even-andere foto serie i.p.v. nóg een expo met designer items. Ik heb daarvoor de randen opgezocht. De randen in mezelf en de randen van fotograferen.

En precies dat is voor mij het doel van vrij werk. Niet op safe spelen en zeker niet beelden herhalen, die je al eerder in soortgelijke vorm ergens tegen bent gekomen.

Nee, mezelf uitdagen en anderen verrassen en inspireren!

Werkwijze

Vrij werk begint met een concept, dat dan bij mij gaat borrelen en broeden.

Vervolgens verzamel ik de juiste mensen om me heen om aan een eigen project te werken. Wel met een kader, maar de regels bepalen we zelf.

Dit is heerlijk freewheelen, maar dient ook een groter doel. Want door regelmatig nieuw werk te maken op eigen titel, neem ik de vrijheid om me eens te verdiepen in een lichttechniek of bepaald effect, maar ook om aan een klant te laten zien hoe het ook anders kan.

Met haar warme en initiatiefrijke persoonlijkheid weet ze mensen op hun gemak te stellen, zó dat ze er steevast op hun mooist en vooral heel naturel op komen te staan.

Voor ons ledenblad maakt Nicole geregeld portretten voor bij een interview of serie interviews.  Ze neemt ze mee de stad in, de natuur in, laat ze hun bril afzetten of sjaal losknopen – waar ze dat anders nooit doen.

Nicole denkt graag mee bij elke opdracht, brengt altijd verrassende ideeën in en heeft ter plaatse oog voor schoonheid die er al is. Zit het weer tegen, of de ruimte, dan verzint ze snel iets anders, soms nog beter dan wat vooraf bedacht was. Daarbij let Nicole op onnoemelijk veel details, ook subtiele. 

– Johanna Hoogendam Ledenblad De Stroom

Nicole is de investering zeker waard, ik heb inmiddels al zoveel complimenten mogen ontvangen over mijn nieuwe foto’s!

Met een nieuwe naam én een nieuwe focus in mijn bedrijf Petra de Krom | Creative Branding & Design, was ik toe aan professionele foto’s. Foto’s die mijn boodschap over branding onderstrepen. Het eerste contact met Nicole was heel natuurlijk en gezellig, dus de keuze voor deze fotografe was snel gemaakt. Nicole begreep precies wat ik neer wilde zetten en samen kwamen we tot de juiste plaatsen, kleuren en poses.

– Petra de Krom Creative Branding & Design at Petra de Krom

Denk je nu, ik zou graag eens met Nicole sparren over een idee wat ik in mijn hoofd heb, voel je welkom ik denk graag met je mee!

Als ik ergens aan deelneem, is het met hart en ziel. Omdat ik in mogelijkheden denk, is er altijd wel een oplossing. Hoe kan ik jou helpen? Neem een kijkje op een van de volgende pagina’s.

error: Deze afbeeldingen zijn beschermd. Neem contact op voor toestemming.