Over mij

Naast al het moois wat ik dagelijks mag maken, zou ik graag vaker werkzaam zijn als creatieve aanjager in de zorg.

“De lichtjes in de ogen en de verwondering bij de mensen, daar doe ik het voor! “

– Nicole Minneboo

Nicole Minneboo Fotografie

Mijn workshops …

Is dit iets voor jouw dagbesteding?

Spring in het verleden

“Waar zou je even naar toe terug willen, als alles zou kunnen?” Die vraag stelde ik op een dagbesteding voor ouderen.

De mooiste verhalen en herinneringen kwamen naar boven. Herinneringen aan avonturen op brommers, vrienden van vroeger, een huwelijksreis op de fiets en nog veel meer. Ik vroeg de deelnemers een van deze dierbare momenten – als foto – mee te nemen. Vervolgens heb ik alle bewoners gefotografeerd en in hun oude foto gemonteerd. Op deze manier konden ze weer actief deel uitmaken van een dierbaar moment.

Nog maanden daarna waren de beelden voor hen en hun families onderwerp van gesprek. Een klein momentje, wordt een klein monumentje. Kijk hieronder in de slider voor wat beelden van het eindresultaat.

Is deze worskhop nu ook iets voor jouw dagbesteding en ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jullie kan doen? Neem gerust even contact met me op.

 

 

Fotomeubel

Met een omgebouwde kast vol met lades kom ik aanzetten op de dagbesteding. Een workshop waarbij nieuwsgierigheid, enthousiasme, beeld, fantasie, creativiteit, foto’s, verhalen en nog veel meer aan bod komen.

Het wordt een middag om met een heerlijk gevoel aan terug te denken. Ik neem de bewoners mee uit hun hoofden en in hun hart, waarbij we deze kast met allerlei lades vol met verrassingen, ideeën en creaties gebruiken.

In ieder laatje zit een fotoproject. Boven op de kast ligt een fotoalbum met beelden welke voor de bewoners veel herkenning brengen. Waardevolle gesprekken ontstaan tussen de bewoners op het moment dat zij hun eigen verleden met elkaar uitwisselen.

Is deze workshop nu ook iets voor jouw dagbesteding en ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jullie kan doen?

Neem gerust even contact met me op.

 

‘Door betrokken te zijn creëer ik verbinding tussen de ander en mij. Iedere dag, mét plezier!’
– Nicole Minneboo

Meer informatie?

Denk je nu, ik zou graag eens met Nicole sparren, omdat ik denk dat we een match zijn, voel je welkom ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

error: Deze afbeeldingen zijn beschermd. Neem contact op voor toestemming.